"Vigyázat, csalok!"

Ne hagyd magad átverni...

 

Magyarországon, az ismert gazdasági okok miatt, minden cég igyekszik csökkenteni a költségeit. Azt tapasztaltuk, hogy a baba textil gyártók között, sajnos egyre elterjedtebb a nem tisztességes magatartás.

Hozzánk elég gyakran hozzák más gyártók termékeit - főleg a kismamapárnák huzatait, de ágyneműre is volt már példa -, hogy vegyük le róla a mintát, és készítsünk belőle másolatot, mert éppen a mi anyagunkat szemelte ki a kismama.

Az még a legkevesebb, hogy fél éves anyagok és varrások, milyen állapotban tudnak lenni a használattól (elvékonyodva, szétfoszlott varrással), mert néha mindenkinél előfordulhat hibás termék, akkor is, ha egyébként ügyel a minőségre. De legnagyobb megrökönyödésünkre, nem egyszer tapasztaltuk, hogy neves, nagy cégek - de a kisebb cégek ugyan úgy -, átverik a vásárlóikat.

Ráírják az adott termékre, hogy 100% pamut - mondván, hogy az ügyfél úgysem fogja ellenőrizni -, aztán a legnagyobb nyugalommal elkészítik kevert szálas anyagból, aminek a beszerzési ára, persze jóval alacsonyabb, mint a valódi pamuté.

kevert szálas anyaggal egyébként általában nincs semmi probléma, a tapintással, és az anyag színezésével kapcsolatban, viszont a babáknak azért ajánlott a természetes eredetű szövet, mert ezek a szövetek -így a pamut is - valószínűleg nem vált majd ki bőr allergiát a kicsinél.

Mi azt javasolnánk, hogy ezzel kapcsolatban legyél igényes. Nagyon nem mindegy, hogy a gyermeked később nem fog-e, valamilyen bőr elváltozással küszködni ha hajlamos rá, éppen az ágynemű miatt. Ne adj rá esélyt, szerezz be inkább egy picivel magasabb kategóriájú, minőségi baba textilt, mert nyugodtabban alhatsz -legalább ebből a szempontból-, úgyis annyi minden másért kell aggódni. Az a pár ezer forint különbség, nem éri meg a kockázatot.

 

 

A mi szöveteinkben biztos lehetsz, akár be is vizsgáltathatod, de van egy egyszerű módszer, ami megmutatja Neked, hogy az adott szövet természetes eredetű-e:

Ha nem vagy biztos az ágynemű anyagában, és ragaszkodsz a pamuthoz, kérd meg az eladót, hogy adjon egy kicsit az anyagból egy nem látható helyről, és gyújtsd meg. Ha pamut, sárga lánggal enyhén ég, és a láng elfújása után az anyag széle az égésnél puha marad. A kevert szálas heves lánggal ég, és ha sikerül elfújnod, az égés széle megkeményedik, mintha kemény műanyag lenne.