Benkó Zsuzsanna
2010-11-18 10:45:33
Ahogy korábban is írtam, én már várandósként is sokat használtam a szopipárnát, az utolsó 10 hétben gyakorlatilag mindig azzal aludtam. Igazán kényelem alátámasztást biztosított azokban az időkben, amikor már sehogy se tudtam igazán kényelmesen feküdni tartósan. Mellesleg nálunk a kismama-jógán is hasonlókat használtunk a relaxáláshoz a 30. terhességi hét után, csak az "kutyacsont" formájú volt, nem ilyen kifli-szerű.
 

Ahogy korábban is írtam, én már várandósként is sokat használtam a szopipárnát, az utolsó 10 hétben gyakorlatilag mindig azzal aludtam. Igazán kényelem alátámasztást biztosított azokban az időkben, amikor már sehogy se tudtam igazán kényelmesen feküdni tartósan.

Mellesleg nálunk a kismama-jógán is hasonlókat használtunk a relaxáláshoz a 30. terhességi hét után, csak az "kutyacsont" formájú volt, nem ilyen kifli-szerű. Amióta kisfiam megszületett, valóban szoptatópárnaként használjuk, szintén nagy sikerrel.

9 évvel ezelőtt, amikor nagylányomat szoptattam, még 2-3 kispárnával tudtam hasonló kényelmességű pozíciót kialakítani együttléteinkhez, mint amit most egyetlen "kanyarítással" a szopipárna nyújt. Ráadásul a hónaljtartásban való szoptatáshoz is kiváló, a visszahajtott része nem csúszik szét, mint anno a többemeletes párnák tették. A kiságyban és fekve szoptatásnál a kisfiam oldalfekvésben való megtámasztására használom.

Hasfájós időszakban remekül bevált, mint fekvőhely (nagyjából ugyanazt az érzetet és melegséget biztosítja a babának, mint az un. kólikatartás kézben (alkaron hasra fektetett baba), csak tovább bírja, mint én :-) ), szoptatás után pedig első kis fotelunkként illetve nyűgös percekben meleg fészekként szolgált. Szíves felhasználásra mellékelek fényképet is. Az utántöltés okoz egy kis fejtörést - nekem 4 hónap után lenne rá szükségem - , de az önök által biztosított baráti beszerzési árat jelentősen meghaladja a csomagolási és postaköltség.

Talán szett-árban utántöltést is lehetne ajánlani a vevőknek - a dobozban elférne. Nekem a kismama-párnakénti használathoz nem kellett kivennem belőle kezdetben. Amúgy a rendelt kétféle huzat tartása nagyon eltér egymástól. A 25.-ös nehezen vasalható, merevebb, talán kissé durvább tapintatú, de nem nyúlik, az összetömörödött párna is keményebb, jobb tartású benne, mint a 11.-es.

További jó munkát kívánva maradok tisztelettel: Benkó Zsuzsanna